Zarubica priznao krivicu  osuđen na 11 godina zatvora

Izvor: B92, 26.Sep.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarubica priznao krivicu " osuđen na 11 godina zatvora

Milan Zarubica osuđen je u Makedoniji na 11 godina zatvora zbog proizvodnje i prodaje droge nakon što je sklopio sporazum o priznanju krivice.

Kako podseća KRIK, on je uhapšen u decembru 2017. godine u Tetovu sa još šest ljudi kao organizator kriminalne grupe.

Presuda je izrečena 19. septembra u Osnovnom sudu u Skoplju, rečeno je novinarima KRIK-a u ovom sudu. Zarubica je osuđen na jedanaest godina zbog proizvodnje i prodaje narkotika, kao i zbog posedovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opreme za proizvodnju droge.

On je sa makedonskim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, a osim Zarubice krivicu je priznalo još četvoro optuženih, među kojima i srpski državljanin Stevan Kljajić. Još se sudi dvema osobama.

Makedonsko tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je u maju ove godine Zarubicu i još šest osoba da su tokom 2017. kao članovi međunarodne kriminalne grupe u Makedoniji i Srbiji kupovali, prenosili i posredovali prilikom prodaje droge i supstanci potrebnih za njenu proizvodnju.

Oni su uhapšeni u decembru 2017. godine u Tetovu, a policija je Zarubicu označila kao organizatora kriminalne grupe.

Policija je prilikom hapšenja na dve lokacije pronašla mašine, opremu i oko 200.000 tableta koje sadrže amfetamin. Deo kupljenih materijala za proizvodnju droge držali su u kući u makedonskom selu Batinci, a deo u kućnoj laboratoriji kod Tetova gde su i pravili amfetamin.

Zaplenjeno je i oko 910.000 „kaptagon“ tableta, odnosno oko 155 kilograma, kao i 52 kilograma čistog amfetamina i velike količine supstanci koje se koriste za proizvodnju narkotika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.