Žarište na zapadu Srbije: Još 120 novozaraženih u Šapcu, jedna osoba preminula

Izvor: B92, 14.Jul.2020, 22:57

Žarište na zapadu Srbije: Još 120 novozaraženih u Šapcu, jedna osoba preminula

Gradonačelnik Nebojša Zelenović saopštio je da je u Šapcu danas registrovano još 120 slučajeva zaraze koronavirusom od kojeg je umrla jedna osoba.

Zelenović je rekao da je u izolaciji 1.660 kontakata zaraženih osoba - što je najviše u Srbiji, i to je "najznačajniji rezultat organizovane borbe za suzbijanje zaraze u Šapcu", saopštio je njegov kabinet.

U Opštoj bolnici koja je postala kovid bolnica, smešteno je 194 pacijenata.

U izveštaju uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te bolnice se ne navodi koliko je pacijenata iz Šapca, a koliko iz drugih mesta, dodao je Zelenović.

Zelenović je istakao da testova sada ima dovoljno, ali da je problem nedovoljan kapacitet Veterinarskog instituta za analizu koji dnevno mogu da dobiju rezultat samo za 100 osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.