Zaražene namirnice u vrelim danima

Izvor: OkRadio.rs, 25.Jun.2012, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaražene namirnice u vrelim danima

Na visokim temperaturama koje ovih dana prelaze 30 stepeni hrana predstavlja rizik po zdravlje. Da bi se zaštitili od crevnih zaraznih bolesti, potrošači bi posebno trebalo da obrate pažnju na čuvanje i pripremu namirnica koje se najlakše kvare: mleka, sireva, mesa, jaja i ribe.Zbog upotrebe kontaminirane hrane, u Srbiji se godišnje beleži između 20.000 i 25.000 slučajeva crevnih zaraza, najviše tokom leta.   Da bi se to izbeglo, objašnjava dr Jelena Obrenović, epidemiolog i šef odeljenja za prevenciju i kontrolu zaraznih bolesti u Institutu za javno zdravlje Srbije “Batut”, namirnice treba kupovati isključivo u za to predviđenim objektima, i čuvati ih i...

Nastavak na OkRadio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.