Zaražene dve vrste kobasica u Makedoniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2014, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaražene dve vrste kobasica u Makedoniji

Makedonska Agencija za hranu i veterinarstvo otkrila je u dve vrste kobasica makedonskih kompanija bakteriju listerija, od koje su za mesec dana umrle četiri osobe, preneli su danas makedonski mediji.

Još nije potvrđeno da li su ta dva pozitivna uzorka domaćih kobasica u Makedoniji povezana sa slučajevima oboljenja, budući da je kobasice potrebno termički obraditi što bi trebalo da uništi i potencijalno smrtonosnu listeriju.

Agencija ispituje uzorke 300 mesnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prerađevina da bi utvrdila da li i u njima ima listerije, od koje je u proteklih mesec dana u više gradova u Makedoniji obolelo osam osoba.

Među osam obolelih je i jedna beba, a šestoro je imalo invanzivnu formu meningitisa koju je izazvala bakterija, dok je kod dve osobe registrovana sepsa. Za četiri osobe je zaraza listerijom bila smrtonosna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.