Zaražena 34 korisnika i 20 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 15:57

Zaražena 34 korisnika i 20 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, prisustvo virusa Kovid-19 potvrđeno je kod 34 korisnika i 20 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 609, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 206.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo virusa Kovid -19 potvrđeno je u Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu i Mataruškoj Banji, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd, Radnoj jedinici Dnevni boravak ''Stari Grad'' Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd, Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, Beograd.

Korona virus je potvrđen i u Centru za socijalni rad u Vranju, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Čukarica, kao i u domovima za smeštaj odraslih i starijih ''Mass Green House'', Petrovaradin, ''Miljakovački vinogradi'', Beograd, ''Lipovački odmor'', Beograd i ''S.Nikola'', Negotin.

Domovi za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, ''Stara pruga'', Umka i ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za odrasle pozitivno 34 osoba na korona virus

Izvor: Danas, 29.Jun.2020

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID – 19 kod 34 korisnika i 20 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja.

Nastavak na Danas...

Zabranjene posete u domovima za stare

Izvor: B92, 29.Jun.2020

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starijih privremeno su zabranjene posete, saopštilo je resorno ministarstvo...2Instrukcija od 09.06.2020.godine koja definiše organizovanje poseta u ustanovama i organizacijama, privremeno se stavlja van snage počev od 29.06.2020. a do poboljšanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.