Zaraza se iz fabrika prenela u hladnjaču, srpski grad na udaru virusa

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 12:37

Zaraza se iz fabrika prenela u hladnjaču, srpski grad na udaru virusa

Smederevo -- U tekstilnoj fabrici "Kajzen" u Smederevu potvrđen je još jedan pozitivan slučaj na kovid 19, ukupno 26.

Novoobolelih ima i u italijanskoj kompaniji "Rosa Katene" i hladnjači "Luka fud" u Umčarima.

"Luka fud" ima 21 obolelog radnika, što je za 17 više u odnosu na jučerašnji podatak, a "Rosa Katene" ima još tri zaražena, što je ukupno pet obolelih u toj firmi, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Juče je registrovan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prvi slučaj infekcije u fabrici kablova za automobilsku industriju "PKC".

Smederevo od početka epidemije ima 189 slučaja obolevanja od kovida 19, kaže direktorka Zavoda Ana Jovanović.

Navela je da su vraćeni korisnici Doma za stare u Smederevu i da je od juče krenuo da radi smenski rad pod kompletnom zaštitnom opremom.

Kako je navela, radi se na ispitivanju kontakata pojedinačnih pozitivnih slučajeva i svi pozitivni na kovid 19 istog dana se transportuju u kovid bolnice.

Od početka epidemije od 3.233 testiranih, Podunavski okrug ima 297 potvrđenih pozitivnih na virus korona, a od 2.946 uzorkovanih u Braničevskom okrugu, potvrđeno je 137 obolelih.

U oba okruga ukupno je uzorkovano 6.179 uzoraka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Korona u više kompanija u Smederevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020

U tekstilnoj fabrici "Kajzen" u Smederevu potvrđen je još jedan pozitivan slučaj na Kovid-19, ukupno 26, a novoobolelih ima i u italijanskoj kompaniji "Rosa Katene" i hladnjači "Luka fud" u Umčarima..."Luka fud" ima 21 obolelog radnika, što je za 17 više u odnosu na jučerašnji podatak, a "Rosa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.