Zarada na kućnim ljubimcima veća od milijardu dolara

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarada na kućnim ljubimcima veća od milijardu dolara

Industrija za kućne ljubimce beleži sve veći rast u razvijenim zemljama. Prihodi u toj grani u Južnoj Koreji premašili su milijardu i po dolara, a plan je da se usvajanjem novih zakona, oblast potpuno uredi kako bi prihodi za pet godina bili četiri puta veći.

U Vladi Južne Koreje u kućnim ljubimcima vide veliku šansu za dobru zaradu. Kažu da će predložene mere omogućiti da se zakonski uredi funkcionisanje kafea, hotela, bolnica i grobalja za kućne ljubimce.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
"Stvorićemo industrijsku infrastrukturu koja će uključiti bolnice za životnje, proizvode za ljubimce, osiguranje i mere koje će zaštititi ljubimce i njihove vlasnike“, najavljuje Ju Il Ho, ministar finansija Južne Koreje.

Vlada iz Seula očekuje da poveća prihode u toj oblasti sa sadašnjih 1,5 miliajrdi dolara na 5,8 milijardi u 2020. godini. Nova regulativa utrostručiće kazne za napuštanje ljubimaca, jer je samo prošle godine 82.000 životinja napušteno ili zalutalo, zbog čega 307 azila teško može sve da ih primi.

"Vlada pokušava da reformiše tu oblast sa zakašnjenjem. Trebalo je da počnu taj proces odavno, ali čini mi se da je ovo zaista prekretnica", kaže veterinar Kvon Beom Suk.

Južnokorejska vlada nastoji da podstakne osiguravajuće kuće da izdaju polise i za kućne ljubimce.

"Odgajanje psa je skupo, naročito zbog troškova lečenja, što je najskuplje. Nadam se da će osiguranje za životinje i uopšte njihovo lečenje biti regulisani", dodaje veterinar.

Skoro petina domaćinstava u Južnoj Koreji ima bar jednog kućnog ljubimca, što je porast u odnosu na pre pet godina i trend je na koji utiče i sve veći broj samaca u toj zemlji.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.