Zapretio je, i to direktno. Rusija će biti kažnjena

Izvor: B92, 25.Mar.2023, 09:27

Zapretio je, i to direktno. Rusija će biti "kažnjena"

SAD i Kanada nameravaju da nastave da vrše pritisak na Rusiju i to uvođenjem sankcija "istorijskih razmera", izjavio je američki predsednik Džozef Bajden.

"Nastavićemo da vršimo pritisak na Putina uvođenjem istorijskih sankcija i ograničenja", rekao je Bajden na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom.

Istovremeno, Bajden je rekao i da će Amerika nastaviti da isporučuje Ukrajini i vojnu i humanitarnu pomoć.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Američki lider se osvrnuo i na nedavnu posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Moskvi rekavši da je zbližavanje Rusije i Kine "suviše preuveličano", dok je Amerika daleko uspešnija kada je reč o formiranju alijansi.

"Kakve su oni obaveze preuzeli na sebe u ekonomskom planu? Zbog čega je trgovina porasla", upitao je Bajden novinara koji mu je postavio pitanje da prokomentariše susret ruskog i kineskog predsednika.

"Ne odnosim se lakomisleno prema Kini i Rusiji, međutim, mislim da preuveličavamo. U poslednja tri meseca čujem da Kina planira da isporuči Rusiji ogromne količine naoružanja, ali to još uvek nisu učinili. To ne znači da to neće uraditi, ali ipak još uvek nisu", dodao je Bajden.

Inače, američki predsednik je posetio Otavu manje od nedelju dana nakon što je kineski predsednik Si Đinping posetio Moskvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.