Izvor: SandzakPress.net, 20.Jan.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapostavljena gimnastika u Novom Pazaru

Novi Pazar – Gimnastika je sport koji je gotovo potpuno zapostavljen i zanemaren u našem gradu, a nekada je, kažu, Novi Pazar bio prepoznatljiv po najboljim gimnastičarima u bivšoj Jugoslaviji. Gost u emisiji „Iz svijeta sporta“ ove nedjelje bio je gimnastičar iz Novog Pazara Raid Mekić. On je govorio o gimnastici kao plemenitoj sportskoj vještini i o tome koliko je ona >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << bitna u razvoju ljudi. Raid je iskoristio priliku da nas malo bolje upozna sa historijom gimnastike u Novom Pazaru, kao i o uspjesim a koje su ostvarile prijašnje generacije. Raidov otac prof. Miko Mekić bio je jedan od istaknutijih gimnastičara ovoga grada. On je tom prilikom spomenuo ekipu koja je sa njim ostvarila zapažene rezultate u bivšoj Jugoslaviji. „Što se tiče interesovanja omladine, interesovanje je malo“, ističe Raid. On apeluje na sve roditelje da svoju djecu pošalju da treniraju gimnastiku, jer će se time njihovo dijete fizički izgraditi u potpunosti. Također poziva nadležne organe da pomognu kako bi se uslovi za vježbanje poboljšali, treninzi održavali u većim salama sa boljim spravama, kako bi se gimnastičari Novog Pazara vratili na pobjednički tron. (SANA – Hamza Škrijelj)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Udovičić posjetio fabriku džinsa Menus

Izvor: SandzakPress.net, 20.Jan.2015

U toku posjete ministra omladine i sporta Vanje Udovicica gradu Novom Pazaru uslijedila je pored ostalih i posjeta fabrici dzinsa Menus čiji je vlasnik Nusret Ćorić koji je ujedno i predsjednik atletskog saveza Novi Pazar Ovom prilikom ministar je istakao da je džins u Novom Pazaru svetski džins. ,,Videvši...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.