Zaposleni u Autosaobraćaju nastavljaju blokadu, Vučić ih pozvao na sastanak

Izvor: Blic, 23.Okt.2013, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u "Autosaobraćaju" nastavljaju blokadu, Vučić ih pozvao na sastanak

Zaposleni u "Autosaobraćaju" do daljnjeg neće prekinuti blokadu železničkog i drumskog saobraćaja na putnom pravcu Kragujevac-Kraljevo iako im je večeras saopšteno da će prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sa delegacijom radnika razgovarati u petak, 25. oktobra u Beogradu, što je i jedan od njihovih zahteva.

Poruku Vučića sa preciznim vremenom sastanka zakazanog za 11 sati i 45 minuta, radnicima je preneo potpredsednik kragujevačkih naprednjaka Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kovačević.

On je naveo da je zahtev radnika da razgovaraju s Vučićem opravdan, ali i da su za brojne probleme "Autosaobraćaja" odgovorni neki drugi ljudi.

Predstavnik radnika Ivan Luković je novinarima izjavio da neće odustati od blokade, ali da će se odazvati pozivu na sastanak prvog potpredsednika Vlade Srbije.

- Razgovor s Vučićem je jedan od naših zahteva. Tražimo i isplatu devet plata, realizaciju socijalnog programa za koji se izjasnila polovina od oko 500 radnika i rešavanje statusa preduzeća - rekao je Luković.

Deo zaposlenih u "Autosaobraćaju" sa osam autobusa su jutros blokirali železnički i drumski saobraćaj. Putnički saobraćaj se odvija alternativnim putem, dok je železnicki u potpunoj blokadi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.