Zaposleni čekaju rešenje

Izvor: RTS, 24.Jun.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni čekaju rešenje

Zaposleni u Javno komunalnom preduzeću "Gorica" u Nišu juče su primili platu koju su čekali više od tri meseca. Preduzeće je u dugovima, pa su gradske vlasti formirale radnu grupu koja treba da ponudi rešenje za izlazak iz krize. Ipak, kako navode iz grada, to neće biti pre jeseni.
Zbog toga što im kasne tri plate radnici Gorice kažu da imaju problema svuda - u gradskom prevozu, bankama - u svakodnevnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << životu.

"Dolazim iz sela Padina opština Merošina, jutros sam došao peške na posao oko 30 kilometara", kaže Slaviša Stanojević radnik.
"Sin ne radi, snaja ne radi nigde, nemam odakle da pozajmim, niko neće da ti da kad nemaš odakle ni da vratiš, čak ni za hleb ti niko ne da", kaže Duška Alić, radnica.
Član radne grupe koja treba da ponudi rešenje za Goricu je i Suzana Đorđević koja navodi da je situacija zaista teška.
"Negde se trudimo da svi imamo razumevanja, naravno tu ima i granice strpljenja što se zaposlenih tiče, a zatim se pojavljuje i nezadovoljstvo među građanima", kaže Suzana Đorđević, Radna grupa.
O tome svedoči izgled starog groblja, spomenika kulture i istorije Niša.
"Nekad su tu kosili, tu travu, to žbunje, pa je nešto malo bilo i uređenije, inače ove godine to nisu radili, tako da je bruka za grad. Kad sam ja išao u grobarsku Gimnaziju bilo je pet puta sređenije nego sada", kažu meštani.
U Gorici radi više od 450 radnika, zapiosleni tvrde da je najmanje onih koji rade na terenu, pa je zbog toga stavka za plate najveća za one radnike koji sede u kancelarijama.
"Naravno da ih ima u administraciji više nego u proizvodnim delatnostima, odnosno struktura je takva da je taj višak zaposlenih uglavnom u administraciji, a manjak zaposlenih u proizviodnom delu", kaže Miloš Banđur, gradski većnik.
"Za toliko znamo da 70 odsto onoga što se ostvari ide na plate tako da 30 odsto ostaje za rad preduzeća što je nenormalno", kaže Toplica Marković, Sindikat ASNS - Gorica.
Grad je uplatom od 11 miliona dinara deblokirao račun Gorice samo na jedan dan, nove blokade se očekuju jer naplatu dugova tužbama traže i radnici, a više od 70 miliona dinara dobavljači.
rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zaposleni čekaju rešenje

Izvor: OkRadio.rs, 24.Jun.2015

Zaposleni u Javno komunalnom preduzeću "Gorica" u Nišu juče su primili platu koju su čekali više od tri meseca. Preduzeće je u dugovima, pa su gradske vlasti formirale radnu grupu koja treba da ponudi rešenje za izlazak iz krize. Ipak, kako navode iz grada, to neće biti pre jeseni.   Zbog...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.