Zaplenjeno tri tone mesa u dve ilegalne klanice

Izvor: Press, 01.Jul.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno tri tone mesa u dve ilegalne klanice

U Pančevu i naselju Crepaja je tokom inspekcijske kontrole zaplenjeno više od 3.000 kilograma mesa i proizvoda od mesa u ilegalnim objektima za klanje i preradu, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.
       Vlasnici ilegalnih klanica nameravali su da meso i proizvode od mesa stave u javni promet, što je važećim zakonskim propisima zabranjeno. Sva zaplenjena količina mesa i proizvoda od mesa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << biće na propisan nacin neškodljivo uništena, dok će protiv lica zatečenih u nelegalnim radnjama biti pokrenut odgovorajući zakonski postupak kod nadležnog suda. Meso je zaplenjeno tokom vanredne službene kontrole veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koja uz asistenciju MUP-a - Odeljenja za privredni kriminal, traje od prošlog petka. Ministarstvo poljoprivrede je apelovalo na građane da pomognu u otkrivanju ilegalnih klanica i da sva saznanja koja imaju o ovakvim i sličnim slucajevima odmah prijave nadležnim organima koji će, istaknuto je, u najbržem roku izaći na teren.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaplenjene tri tone neispravnog mesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2015

Predstavnici Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede, Odeljenja za privredni kriminal MUP-a i Južnobanatskog okruga u vanrednoj kontroli objekata na području Pančeva, Kovačice i Alibunara zaplenili su više od tri tone mesa i mesnih prerađevina...Otkriveno je pokvareno meso u neregistrovanoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pronađeno nelegalno prerađivano meso

Izvor: RTS, 02.Jul.2015, 00:02

. U Pančevu i Crepaji je u ilegalnim objektima za klanje i preradu mesa "Dabić Mid" i "Nada Pan" otkriveno tri i po tone mesa za koje je utvrđeno da je nelegalno prerađivano i prodavano.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.