Zaplenjeno 57 električnih bicikala vrednih više od 20.000 dolara

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 16:50

Zaplenjeno 57 električnih bicikala vrednih više od 20.000 dolara

Carinici su u ponedeljak prilikom kontrole robe prijavljene za carinjenje u magacinu u Dobanovcima, zaplenili 57 električnih bicikala, bez uredne dokumentacije.

Ukupna vrednost bicikala procenjena je na oko 21.000 dolara.

Upoređivanjem dokumentacije i fizičkim pregledom robe utvrđeno je da su električni bicikli prijavljeni sa motorima snage 200W i 250W, a da je snaga njihovih motora zapravo 280W, saopštila je Uprava carina, napominjući da je za njihov uvoz neophodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uverenje o homologaciji.

Protiv uvoznika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a do njegovog okončanja sporni bicikli će biti privremeno zadržani, navodi Uprava carina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.