Zaplenjen milion tableta amfetamina

Izvor: Blic, 18.Avg.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjen milion tableta amfetamina

Tajlandske vlasti su saopštile da su zaplenile 980.000 tableta amfetamina, vrednosti od šest miliona dolara.

Tablete koje kod uživalaca stvaraju euforično stanje, bile su u presretnutom kamionu iz "Zlatnog trougla" droge, saopštila je policija.

Jedna tableta se na crnom tržištu prodaje za 200 tajlandskih bahta (šest dolara).

"Zlatni trougao" koji obuhvata sever Tajlanda, deo Burme i Laosa, dugo je čvorište proizvodnje i trgovine drogom, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opijum, a sve je više amfetamina.

Po podacima službe UN za drogu, u tom regionu godišnje se proizvede 1,4 milijardi tableta amfetamina čija je vrednost na ulici 8,5 milijardi dolara.

Amfetamin se proizvodi u malim laboratorijama u šumama Burme koja je i drugi najveći proizvodjač opijuma u svetu, posle Avganistana.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajlandska policija zaplenila milion tableta amfetamina

Izvor: Blic, 18.Avg.2013

Tajlandske vlasti su saopštile da su zaplenile 980.000 tableta amfetamina, vrednosti od šest miliona dolara...Tablete koje kod uživalaca stvaraju euforično stanje, bile su u presretnutom kamionu iz "Zlatnog trougla" droge, saopštila je policija...Jedna tableta se na crnom tržištu prodaje za 200...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.