Zaplenjen kokain u vrednosti od skoro pola miliona evra, uhapšeno dvoje

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 20:08

Zaplenjen kokain u vrednosti od skoro pola miliona evra, uhapšeno dvoje

Službenici Regionalnog centra bezbednosti "Centar“ - Odeljenja bezbednosti Podgorica, danas su pronašli i oduzeli oko dva kilograma kokaina visoke čistoće.

Njegova lična vrednost procenjuje se na skoro pola miliona evra, a dve osobe su lišene slobode.

Podgorička policija je u Ulici Partizanski put zaustavila vozilo marke "VW Pašat“ podgoričkih registarskih oznaka, u kojem su se nalazili M.B. (40) državljanin Turske i M.F.B. (40) državljanka Crne Gore, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je podgorički MUP.

"Detaljnom kontrolom vozila, kriminalistička policija je pronašla i oduzela dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje, za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine od oko dva kilograma, kao i jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin", navodi se u saopštenju.

Preliminarnim analizama je utvrđeno da je pronađeni kokain najviše čistoće i kvaliteta, a procenjuje se da bi ulična vrednost kokaina mešanjem radi dobijanja na količini, iznosila skoro pola miliona evra.

Oduzeta opojna droga biće veštačena u Forenzičkom centru Uprave policije. Više državno tužilaštvo u Podgorici naložilo je da se M.B. i M.F.B. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.