Zaplenjen kokain na Sen-Martenu

Izvor: B92, 12.Dec.2019, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjen kokain na Sen-Martenu

Tužilaštvo francuskog dela ostrva Sen-Marten u Antilima saopštilo jeda je na pisti aerodroma na tom ostrvu zaplenjeno 58 kilograma kokaina.

Kako je navedeno, policija je prošlog petka pretresla privatni avion na aerodromu Gran kas i pronašla skoro 58 kilograma droge u dva kofera.

Dve osobe su odmah uhapšene, dok je treća pobegla policajcima i uhvaćena je nešto kasnije.

Jedan od njih je kasnije pušten dok su druga dvojica, piloti aviona, predati tužilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i optuženi za organizovani uvoz i izvoz narkotika, prevoz, nabavku, i posedovanje droge, zločinačko udruživanje i šverc zabranjenih supstanci.

Prema lokalnim medijima, njih dvojica su došli s obližnjeg britanskog ostrva Angvila.

Optuženima preti 30 godina zatvora.

Sen-Marten je 2017. opustošio uragan Irma i to ostrvo je od tada čvorište za šverc droge između Latinske Amerike i Evrope.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.