Zaplena nafte na Dunavu kod Kovina

Izvor: RTS, 19.Maj.2017, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplena nafte na Dunavu kod Kovina

Carinici su u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja više od dve tone nafte na Dunavu.
Nafta, čija će vrednost biti naknadno utvrđena, smeštena je pod carinski nadzor do okončanja postupka protiv N. N. lica, navedeno je u saopštenju Uprave carine.

Derivati su otkriveni juče u čamcu-barži tokom osmatranja terena u blizini Kovina, na stotom kilometru reke Dunav. 
Analizama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je utvrđeno da pronađena nafta ne poseduje markere, te se pretpostavlja da je prokrijumčarena sa stranog broda. 
Iz Uprave carina podsećaju da brodovi imaju pravo na takozvano pogonsko gorivo koje ne podleže plaćanju dažbina i akciza, tako da se tu stvara prostor za zloupotrebe.
Ono nije opterećeno akcizom, porezom i drugim dažbinama, zbog čega krijumčari kupuju gorivo sa brodova u tranzitu koji ga unose u Srbiju, pa ga potom preprodaju na crnom tržištu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BROD IZ KOSTANCE STIGAO U VELIKO GRADIŠTE: Kapetan pokušao da prošvercuje više od 2 tone nafte

Izvor: Kurir, 19.Maj.2017

...Novi slučaj krijumčarenja nafte rečnim putevima zabeležen je kada je u jutarnjim časovima na prelaz pristigao brod iz najveće rumunske luke Konstance..Kapetan tzv „gurača“ prijavio je nešto više od 13 tona goriva, posle čega su carinici izmerili količinu goriva u tankovima i utvrdili...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.