Zaplena marihuane kod Sombora

Izvor: RTS, 08.Apr.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplena marihuane kod Sombora

Oko 300 kilograma marihuane zaplenjeno u labaratoriji u kojoj je proizvođena, u Bezdanu, kod Sombora. Uhapšene dve osobe, saopštio MUP.

Policija je u Bezdanu, pored Sombora, otkrila labaratoriju za proizvodnju marihuane i zaplenila oko 300 kilograma te droge koja bi, da je stigla na tržište, vredela oko milion evra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnih poslova.

U laboratoriji, specijalno opremljenoj za proizvodnju marihuane "skank", zaplenjeno je 726 zrelih biljaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i oko 2.300 saksija sa manjim biljkama kanabisa. Dve osobe su uhapšene, navodi se u saopštenju.

Laboratorija, u kojoj se u veštačkim uslovima proizvodila marihuana, opremljena je najsavremenijom opremom neophodnom za uzgoj ove biljke.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga lišeni su slobode Grigorije B. (30) i Gordana B. (52), oboje iz Bezdana. Njima je određena je mera zadržavanja do 48 sati.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Somboru a policija traga za drugim saučesnicima.

Labaratorija je otkrivena u nastavku akcije "Morava" zajedničkim aktivnostima Policijske uprave u Somboru i Uprave kriminalističke policije i Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.