Zaplena kineskih lažnjaka

Izvor: RTS, 14.Feb.2010, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplena kineskih "lažnjaka"

Policijske racije obeležile su vikend u Rimu. Zaplenjeno je petsto hiljada tona kineske tekstilne robe, kopija poznatih marki i više od 2.000 tableta ekstazija u obliku srca namenjenih prodaji za Dan zaljubljenih.

U policijskoj raciji u osam skladišta u Rimu, zaplenjeno je petsto hiljada tona falsifikovane tekstilne robe, uglavnom napravljene u Kini.

Procenjuje se da je njena vrednost pet miliona evra. Reč je o odeći, cipelama i predmetima od kože izuzetno visokog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kvaliteta.

Veruje se da su ti odevni predmeti bili pripremljeni za prodaju na ulicama italijanskih gradova gde se falsifikati markiranih novčanika, kaiševa i drugih predmeta često nude u blizini turističkih atrakcija.

Ovo je bila jedna u nizu racija italijanske policije, a u toj zemlji se godišnje proda falsifikovana roba vredna gotovo 7 milijardi evra, pokazuju podaci nacionalnog udruženja maloprodaje.

U isto vreme policija u Rimu zaplenila je više od 2.000 tableta ekstazija roze boje i u obliku srca, koje su bile namenjene za prodaju povodom Dana zaljubljenih, koji se obeležava 14. februara.

Kako je javila italijanska agencija Ansa, u policijskoj akciji u noći između subote i nedelje, zaplenjeno je i 400 grama kokaina, 100 grama hašiša i više hiljada evra, a dve osobe su uhapšene.

Ekstazi se naziva i "droga zaljubljenih". Ova sintetička, psihoaktivna droga, derivat je amfetamina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.