Izvor: N1 televizija, 24.Mar.2018, 13:10 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Zapečeni krompir sa "bolonjeze" prelivom
Emisija "Mr. Kitchen" sa blogerkom Nevenom Veselinović bila je posvećena veganskoj hrani.
Za zapečeni krompir sa "bolonjeze" prelivom potrebno vam je:
-10 belih krompira
- 400 gr posnog biljnog sira
- 250 gr brokolija
- 250 gr sušenog paradajza
- 250 gr kuvanog paradajza
- hladno ceđeno ulje
- himalajska so
- kurkuma
- kari
- grčka mešavina začina
Krompir >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zasecite na trake po širini i između traka ubacujte po parče biljnog sira. Krompir staviti u pleh za pečenje, i staviti začine: so, kurkumu i kari i pospite malo uljem.
Posebno napraviti nadev: brokoli, sušeni i kuvani paradajz stavite u blender i time prelite krompir pre pečenja. Takođe, pre pečenja na svaki krompir dodati po još jedno parče sira.
Peći 30 minuta na temperaturu od 220 stepeni.
Prijatno!
Izvor: N1