Izvor: Blic, 18.Sep.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapečaćena kuća Darka Ercega

BEOGRAD - Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom zapečatila je juče u 11.30 kuću Darka Ercega u Nerodimskoj ulici na Zvezdari, protiv kojeg se u Specijalnom sudu vodi postupak zbog optužbi da je trgovao narkoticima.

Oko ulaza u Ercegovu kuću policija je nešto pre 10 sati razvukla traku i time onemogućila prilazak, a u neposrednoj blizini, bilo je parkirano i vatrogasno vozilo. Pošto u kući nikoga nije bilo, nadležni organi su obili ulazna vrata i počeli sa popisom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stvari. Kada je završen popis, na vrata kuće je stavljena plomba, a naknadno će biti odlučeno kome će kuća od 104 kvadratnih metara biti ustupljena na korišćenje do donošenja pravosnažne presude.

Specijalni sud u Beogradu doneo je krajem jula ove godine rešenje kojim se od Darka Ercega, privremeno oduzima kuća u Nerodimskoj ulici broj 2, a na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom. Rešenje o privremenom oduzimanju kuće u vrednosti od oko 100.000 evra doneto je jer Erceg tokom ročišta nije uspeo da dokaže da ju je kupio od legalno zarađenog novca. Erceg, koji je optužen za šverc i prodaju droge, uhapšen je 17. marta 2007. upravo u ovoj kući na Zvezdari.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.