Zapadna obala: Četiri Palestinca poginula u izraelskim napadima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022, 16:19

Zapadna obala: Četiri Palestinca poginula u izraelskim napadima

Četiri Palestinca ubijena su danas u nizu odvojenih incidenata na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je danas palestinsko ministarstvo zdravlja.

Palestinsko ministarstvo identifikovalo je čoveka koji je ubijen u poslednjem današnjem incidentu u blizini Hebrona kao Mufida Halila (44) i saopštilo da je najmanje još osmoro ljudi ranjeno iz vatrenog oružja, prenosi AP.

U odvojenom napadu, dva brata Džavad i Dafr Rimavi od 22 i 21 godinu, ubijena su rano jutros tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sukoba sa izraelskim trupama u blizini sela Kafr Ein, zapadno od Ramale na severu Zapadne obale.

Kasnije danas jedan Palestinac namerno je pregazio svojim automobilom izraelskog pešaka u blizini naselja na Zapadnoj obali severno od Jerusalima, saopštila je izraelska vojska.

U saopštenju se navodi da snimci sa sigurnosnih kamera pokazuju kako se vozilo kreće i usporava ispred jedne žene, a potom ubrzava i udara u nju.

Policija je krenula u poteru za vozačem, koji je kasnije identifikovan kao Rani Abu Ali (45), iz grada Bejtunije na Zapadnoj obali, sustigla ga i upucala, a on je kasnije proglašen mrtvim u bolnici u Jerusalimu.

Tenzije između Izraelaca i Palestinaca rastu već mesecima zbog izraelskih racija na Zapadnoj obali koje se sprovode gotovo svake noći nakon što su Palestinci u proleće ove godine izvršili seriju napada na izraelske gradove u kojima je ubijeno 19 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.