Zamenik glavnog urednika Bilda: UKR u najtežoj vojnoj krizi od početka rata

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 22:56

Zamenik glavnog urednika Bilda: UKR u najtežoj vojnoj krizi od početka rata

Ukrajina se nalazi u najtežoj vojnoj krizi od početka rata u februaru 2022. godine.

Ovo je izjavio zamenik glavnog urednika nemačkog lista "Bild" Pol Roncajmer nakon posete liniji fronta u blizini Artjomovska, poznatog I kao Bahmut u Ukrajini.

"Neizvesnost i razočaranje u ovim hladnim zimskim danima su veliki", rekao je on i dodao da, kao izveštač u Ukrajini, nije video takvo raspoloženje od početka 2022. godine, preneo je TASS.

Roncajmer je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se postavlja pitanje da li Vašington, Berlin i Pariz razumeju ovu dramu.

Prema njegovim rečima, bivši vrhovni komandant ukrajinske vojske Valerij Zalužni odavno je shvatio da se u sadašnjim uslovima ne može postići cilj koji je postavio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski da se "povrate svi regioni i to se mora javno reći".

Ukrajini nedostaje "oružje, vojnici, tehnologija i što je najvažnije, pouzdana podrška SAD", naglasio je on.

"Putovanje od Kijeva do Slavjanska u istočnoj Ukrajini je kao putovanje u drugu zemlju", podsetio je Roncajmer.

Prema njegovim rečima, situacija ide na ruku Rusiji. On je citirao jednog ukrajinskog vojnika koji je rekao da ukrajinske snage nemaju dovoljno oružja i ljudstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.