Zamena dotrajale cevi iz koje curi amonijak u Čačku

Izvor: Glas javnosti, 27.Dec.2012, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamena dotrajale cevi iz koje curi amonijak u Čačku

ČAČAK - Načelnik Sektora za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić izjavio je da je za danas predviđeno da se zameni dotrajala cev na delu postrojenja u Hladnjači gde je juče počeo da curi amonijak.

Prema njegovim rečima, nakon toga će se pristupiti istakanju celokupne količine amonijaka.

"Proces pretakanja nije komplikovan, to je uobičajena praksa u manipulaciji ovom vrstom materije, a ona se premešta tamo gde se i kupuje, u Pančevo", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Broćić i ocenio da istakanje i prevoz koštaju nekoliko hiljada evra.

Kako je danas rekao gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić, lokalna samouprava će finansijski pomoći da se obavi pretakanje i prevoz ove opasne materije.

Vatrogasno-spasilačke jedinice su iz sličnog razloga intervenisale i početkom novembra, kada je vlasniku naloženo da istoči amonijak, što on nije učinio.

Vlasnik Hladnjače Milenko Surudžić je od nedavno u pritvoru u vezi sa ispitivanjem poslovanja "Agrobanke".

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.