Zalupila slušalicu Baraku Obami

Izvor: RTS, 05.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zalupila slušalicu Baraku Obami

Kongresmenka Ileana Ros-Lehtinen iz Majamija spustila je slušalicu novoizabranom američkom predsedniku Baraku Obami, kada je nazvao i pokušao da joj kurtoazno čestita izbor u Kongres.

Ona je, strahujući da joj se ne ponovi situacija Sare Pejlin (republikanskog kandidata za potpredsednika SAD, koja se početkom novembra "upecala" na poziv kanadskog komičara i sita ispričala sa "francuskim predsednikom Sarkozijem"), pomislila da je reč o "šaljivdžiji", pa je pre nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je spustila slušalicu pohvalila "imitatora".

Zatim se u narednom pozivu Ros-Lehtinenovoj javila osoba koja se predstavila kao Rem Emanuel, šef Obaminog kabineta, i pokušala da ovu 56-godišnju republikansku kongresmenku uveri da je zaista zvao Barak Obama. Ali, i njemu je spuštena slušalica.

Odgovorila je tek na poziv Hauarda Bermana, predsedavajućeg Komiteta za spoljne poslove, da bi saznala da nije bila žrtva ničije neslane šale već da ju je predsednik, zaista, lično pozvao kako bi joj čestitao na izboru u Kongres.

Ros-Lehtinen je kći kubanskog političkog emigranta i poznata je po antikastrovskim stavovima, ali i po borbi za prava homoseksualaca.

"Bila sam ubeđena da mi telefoniraju iz jedne radio-stanice iz južne Floride ne bi li sa mnom zbijali šale", objasnila je Ileana Ros-Lehtinen kada se konačno povezala sa novoizabranim šefom države. "Njihove žrtve već su bili Fidel Kastro, Ugo Čaves i ostali. Ja ne nasedam na takve trikove", dodala je kongresmenka izvinjavajući se Baraku Obami.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.