Zaluđivanje naroda

Izvor: BKTV News, 09.Okt.2012, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaluđivanje naroda

Uz svo poštovanje Skupštine kao instituciju, ali i ljudi koji sede poslaničkim klupama, debatu o jednom rutinskom pitanju – skidanju ili potvrdivanju poslaničkog imuniteta bivšem ministru dr Oliveru Duliću – odgledali su samo oni koji imaju strpeljenje austronauta, kada su u vasioni.  A reč je o principijelnom pitanju – imali zaštićenih ili ne. Oni koji tvrde da bi u progonu korupcije i kriminala valjalo početi “iz sopstvenih reedova”, a satima su  zamajavali  narod “kršenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << poslovnika”, ostavili su, osim Agrobanke, samo još tri predmeta o korupciji. Nije su valjda odista iskorenili korupciju i ostavili Aleksandra Vučića bez posla? Medju zaostalim prdmetima i onaj sa oznakom “Oliver Dulić”, o kome je Tužilaštvo još u martu počelo istražne radnje.
I pri takvom ponašanju poslanika, zar nije logično pitanje – otkud strah poslanika stranke kojoj pripada Dulić, ako sam Dulić ne jednom javno kaže medijima, da se neće pozivati na imunitet? Sve ostalo je farsa. I čisto zaludjivanje naroda za njegove rodjene pare. Jer, poslaniku koji stiču dohodak na blagajni skupštine, valja postaviti pitanje – a zašto se meni, kada odsustvujem sa posla, odbija od plate.
U skupštini, sem u retkim slučajevima, gledamo poluprazne klupe. Čak  i da su na bolovanju, i za poslanijke bi morao da važi isti princip – po istom zakonu i istim normama, kada ga nema u dvorani, umanjuje mu se dohodak, kao svakom drugom zaposlenom u ovoj Srbiji. Nisam siguran da bi posle toga iko imao volje da se šegači sa narodom i kroz “poslovničke prekršaje” ometa donošenje rutinske i legitimne odluke o ukidanju poslaničkog imuniteta.
Ipak,bitnije je nešto drugo. A to je:
Zašto skupština ne digne glas protiv onih monopolista i trgovaca koji su zbog 2 odsto podignutog PDV-a svoje cene galopom podigli za 30 i više odsto.
Zašto nam je ranija Vlada ostavila toliko dogovora oko Kosova, da je put ka punom priznanju faktički predjen više od polovine!Ili, neko misli da zamajavanjem naroda oko jednog poslaničkog imuniteta može da zataška i da nam Bramerc pri svakoj poseti Beograda, posvalja nove uslove i traže nove ljude koje bi sa sobom poveo u Hag.
Da ne bude zabune – ni na koji način ne podcenjujem ljudska i demokratska prava Olivera Dulića, ali je on sam inicirao da mu se skine imunitet, kako bi se branio i odbranio. Pa čak i da bude kojim slučajem osudjen, ne verujem da će iko skupštinsku govornicu sa toliko nadmenosti i ljudskog nepoštovanja da koristi, izgovorivši  sledeće: „Govoriti o borbi protiv korupcije, a imati Karića u svojim redovima, isto je što i pre podne ići na pomen knezu Pavlu na Oplenac, a po podne u Jajince na pomen žrtvama fašizma”.
To sau reči Aleksandre Jerkov, poslanice iz stranke Nenada Čanka, poznatog po tome da batinja ljude pred kafanama ili se motornim sankama po šetalištu Novog Sada.
Čoveku zdrave pameti kada čuje nešto ovako –  jednostavno stane mozak. Karić nije kabadahija da je ikada vozio motorne sanke po centru Beograda, nije tukao ljude, nije u svojim kompanijama bio direktor  sa zakonskim ovlašćenjima da bi prekršio službenu dužnost. A po po logici onih koji su ga već sedam godina politički prognali iz Srbije, svi američki akcionari  bi  jednostavno pocepali akcije, ne bi li ostali na slobodu!
Zar zaista oni koji su otišli u opoziciju voljom naroda nemaju toliko odgovornosti prema svojim budućim biračima, da su najmanje spremni da rad skupštine pretvore u istinsko vrhovno zakonodavno telo u kome će, poput drugih demokratskih zemalja, zakoni i pravne norme opstajati i kada se promeni vlast!
Mirko Stamenković
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.