Zalivske zemlje ćute, pakistanski premijer spominje Srebrenicu

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zalivske zemlje ćute, pakistanski premijer spominje Srebrenicu

Dubai -- Zalivske zemlje su, uglavnom, ostale tihe na odluku indijske vlade da oduzme indijskom delu Kašmira ograničenu autonomiju i uvede policijski čas u tom regionu.

U ovom delu pretežno žive muslimani, a uvedene mere ostavile su ih bez bilo koje vrste komunikacije i interneta.

Ovaj nemi odgovor potkrepljen je sa više od 100 milijardi dolara godišnje trgovine sa Indijom, što je čini jednim od najcenjenijih ekonomskih partnera Arabijskog poluostrva, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je AP.

Saudijska Arabija pozvala je na suzdržanost i izrazila zabrinutost zbog krize.

Druge zalivske zemlje, Kuvajt, Katar, Bahrein i Oman, nisu izdale nikakva saopštenja.

Ujedinjeni Arapski Emirati otišli su korak dalje očigledno zastupajući Indiju, ocenjujući da je odluka o ukidanju autonomije Kašmiru unutrašnja stvar te zemlje.

Imran Kan, premijer Pakistana, koji takođe pretenduje na Kašmir, kritikovao je danas međunarodnu zajednicu zbog ćutanja u vezi s Kašmirom, pitajući se da li će svet uskoro biti "svedok još jednog masakra potput onog u Srebrenici i etničkog čišćenja muslimana".

"Želim da upozorim međunarodnu zajednicu da će, ako dozvoli da se to dogodi, to imati žestoke reperkusije i reakciju muslimanskog sveta koje pokreću radikalizaciju i cikluse nasilja", napisao je Kan na svom nalogu na Tviteru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.