Izvor: B92, 17.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalba zbog presude "Škorpionima"

Beograd -- Tužilaštvo za ratne zločine podnelo je žalbu Vrhovnom sudu Srbije na presudu u "slučaju Škorpioni".

Radi se o presudi pripadnicima jedinice Škorpioni za ubistvo šestorice srebreničkih Muslimana kod Trnova u Bosni i Hercegovini 1995. godine. U saopštenju Tužilaštva navodi se da je žalba podneta zbog visine kazni koje je Veće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu izreklo Peri Petraševiću i Aleksandru Mediću, kao i zbog oslobadjajuće presude Aleksandru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vukovu.

Komandant jedinice Škorpioni Slobodan Medić i vozač kamiona koji je žrtve prevezao do mesta ubistva Branislav Medić osuđeni su na 20, Petrašević na 13, a Aleksandar Medić na pet godina zatvora.

Posebna pažnja u žalbi stavljena je na odnos sudskog veća prema zločinu u Srebrenici. Tužilac smatra da je veće trebalo da pokloni više vere izjavama oštećenih nego izjavama optuženih.

Pripadnici jedinice Škorpioni nepravosnažno su osuđeni za ubistvo šest muslimanskih civila iz Srebrenice u Trnovu 1995. Tri stradala bili su dečaci, a najmlađi je imao 16 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.