Žalba tužilaštva u Hagu; traže doživotne za Stanišića i Simatovića

Izvor: B92, 30.Sep.2021, 21:07

Žalba tužilaštva u Hagu; traže doživotne za Stanišića i Simatovića

Tužilaštvo Mehanizma za krivične sudove u Hagu podnelo je žalbu na prvostepenu presudu kojom Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni na 12 godina zatvora.

Oni su osuđeni zbog pomaganja i podržavanja ratnih zločina u Bosanskom Šamcu.

Tužilaštvo traži da se proglase krivim i za udruženi zločinački poduhvat i da budu osuđeni na doživotni zatvor. Žalbe je najavila i odbrana. Simatović i Stanišić su proglašeni krivim po svih pet tačaka optužnice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao pomagači, ali ne i kao učesnici UZP, kako je to tvrdilo tužilaštvo.

Ovo je druga prvostepena presuda, nakon ponovljenog suđenja, jer je prva, kojom su bili oslobođeni od svih optužbi, ukinuta po žalbi tužioca 2015. godine. Obojica su u pritvoru Mehanizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.