Izvor: B92, 16.Mar.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zakonodavstvo da se prilagodi EU"

Beograd -- Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin kaže da naše zakonodavstvo u oblasti decentralizacije treba da prilagodimo iskustvima razvijenih evropskih zemalja.

Ukazujući da okruzi u Srbiji nisu ustavna kategorija, Ugljanin je za "Večerenje novosti" rekao da svaka promena granica okruga treba da bude konsenzus većine političkih faktora, da bi to rešenje bilo održivo i donelo boljitak za građane ove zemlje.

Na pitanje da li je zadovoljan novim predlogom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mape statističkih regiona, po kojoj je ceo Sandžak ušao u šumadijsko-zapadni region, on je kazao da je normalno da sve sandžačke opštine budu u jednom regionu, jer je to vitalni ekonomski interes svih građana koji žive na ovom području.

Ugljanin, koji je i kopredsednik mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije sa Turskom, najavio je da će u sredu u Beograd, zbog pregovora o "Jatu", doputovati predstavnici turske nacionalne aviokompanije i vladinih institucija.

Pregovori su još u toku, ali moram da naglasim da se razgovara o više varijanti, a ne samo o prodaji "Jata". Razgovara se o zajedničkom ulaganju u razvoj "Jata", pa i o dokapitalizaciji srpskog avio-prevoznika, rekao je on.

Sa pozicije kopredsednika mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju sa Turskom, učinio sam sve da zainteresujem tursku stranu da u "Jatu" pronađe svog strateškog partnera, kazao je Ugljanin.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ugljanin: Decentralizaciju prilagoditi najboljim evropskim iskustvima

Izvor: SrbijaNet.rs, 16.Mar.2010

Ministar bez portfelja i lider SDA  Sulejman Ugljanin izjavio je da, s obzirom da se približavamo EU, naše zakonodavstvo u oblasti decentralizacije treba da prilagodimo najboljim iskustvima razvijenih evropskih zemalja. Ukazujući da okruzi u Srbiji nisu ustavna kategorija, Ugljanin je za sutrašnje...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.