Izvor: N1 televizija, 28.Dec.2017, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakoni čekaju sednicu, ali Skupština "zvoni" prazna

U Skupštini Srbije danas je bio pretposlednji radni dan pre kraja redovnog jesenjeg zasedanja. Ipak, nije bio u potpunosti "radan" jer se u parlamentu održavaju sednice odbora, ali nema zasedanja i rasprave o zakonima. Zato se u skupštinskoj proceduri gomilaju predlozi zakona, ali zbog čega?

Izvor: N1

  Opozicija sumnja na opstrukciju, vlast se "brani" pripremom.

Zvoni koliko je prazna - tek po koji slučajni poslanik u holu, po jedan odbor i nikoga u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << velikoj sali - zašto bi i bilo kada nema zakazane sednice još od usvajanja budžeta pre dve nedelje?

A nije da nema materijala - pokazuje poslanik Đorđe Vukadinović predloge zakona koji su prošli odbor i sada čekaju plenum - Zakon o bezbednosti saobraćaja, policiji, strancima, bezbednosno informativnoj agenciji i mnogi drugi... Na pitanje - kad će sednica, kratko odgovara: "Ja kao narodni poslanik saznajem od kurira, portira i konobara!".

Međutim, sada ni od njih ne saznaje ništa, ali misli da zna zbog čega - vladajući su, kaže, namerno želeli da preskoče decembar jer tokom redovnog zasedanja opozicija ima prava da predlaže zakone, a u vanrednom - ne.

"I onda je neko verovatno zaključio - em im skupština ne treba, em da ne dozvole taj jedan dan ili pola dana da opozicija može da maše svojim predlozima, nego da pomere to negde za januar, februar - do tada će ova gomila još narasti i onda opet niko neće znati o čemu se raspravlja, i opet će ostati onaj utisak pijanog broda", kaže Vukadinović.

Brod nije pijan nego stabilan - odgovaraju vladajući, demantujući nagađanja opozicije. Tvrde i da sednica "ne kasni" i da je u toku "priprema".

"Mislim da se samo tiče pripreme te sednice, mi ćemo odmah krenuti sa radom posle praznika, ništa građani republike Srbije neće izgubiti time što će sednica biti možda za 10, 15 ili 20 dana", objašnjava Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine.

A zbog čega ne pre deset i šta se konkretno čeka? Verovatno zna samo Maja Gojković.

Ova i slična pitanja ipak nije moguće postaviti predsednici parlamenta, s obzirom da na njih nema odgovora iz njenog kabineta već danima. Izvesno je samo da je petak poslednji radni dan u skupštini Srbije za ovu godinu i da zasedanja neće biti.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Gomilaju se zakoni, parlament bez zasedanja

Izvor: N1 televizija, 28.Dec.2017

U Skupštini Srbije danas je bio pretposlednji radni dan pre kraja redovnog jesenjeg zasedanja. Ipak, nije bio u potpunosti "radan" jer se u parlamentu održavaju sednice odbora, ali nema zasedanja i rasprave o zakonima. Zato se u skupštinskoj proceduri gomilaju predlozi zakona, ali zbog čega?..Izvor:...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.