Zakon o informisanju: Vlada ima amandmane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2009, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o informisanju: Vlada ima amandmane

BEOGRAD - Vlada Srbije je danas utvrdila i prosledila parlamentu nekoliko amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju, koji su pripremljeni u konsultacijama sa medijskim udruženjima i ministrom za dijasporu Srđanom Srećkovićem, izjavio je agenciji Tanjug premijer Mirko Cvetković.

Suština izmena je da se ne uvodi visok iznos osnovnog novčanog kapitala, jer bi to otežalo rad javnih glasila sa malim tiražom, objasnio je predsednik Vlade Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Usvojenim amandmanima se, takođe, smanjuju predložene kazne za prekršaje i privredne prestupe, rekao je Cvetković.

Kako se saznaje, predlog vlade je da osnivački ulog od 50 hiljada evra, predviđen prvobitnim predlogom izmena bude ukinut, a da kazne, umesto 10-50 puta, kako su izmene predviđale, budu veće 5-25 puta nego do sada.

PUPS protiv, SPS uzdržan

Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković najavio je danas da će poslanici te stranke glasati protiv predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju.

Čolaković je novinarima u parlamentu rekao da predložena rešenja nisu dobra i da su za tu poslaničku grupu neprihvatljiva, zbog čega će biti protiv zakona.

On je rekao da PUPS neće podnositi amandmane, ali da će podržati one koje budu podneli socijalisti, njihovi koalicioni parneri.

Socijalisti su danas saopštili da će prilikom izjašnjavanja o tom zakonskom predlogu biti uzdržani, i pored toga što je Vlada Srbije prihvatila nekoliko amandmana na taj predlog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.