Zakon o amnestiji će koštati Zaeva

Izvor: B92, 03.Jan.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zakon o amnestiji će koštati Zaeva"

Bivši premijer MKD Vlado Bučkovski izjavio je da će njegov aktuelni kolega Zoran Zaev platiti visoku cenu zbog izmenjenog Zakona o amnestiji.

Bučkovski je izjavio i da Zaev da očito nema drugog izbora.

Izmenjenim Zakonom o amnestiji omogućeno je da 15 učesnika nereda u Sobranju 27. aprila 2017, kada je Albanac Taljat Džaferi izabran za predsednika parlamenta, budu oslobođeni optužnice.

Među optuženima je i nekoliko poslanika najuticajnije opzicione >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VMRO-DPMNE.

Gostujući na Kanalu 5 makedonske TV, Bučkovski je rekao da je u ovom trenutku za Zaeva važnije da promeni Ustav.

"Kao političar koji gradi dobar imidž države u inostranstvu, on je svestan da će platiti političku cenu, ali to je jedini način na koji može da osigura tri poslanika koji će u Sobranju glasati za promenu Ustava", kaže Bučkovski.

Makedonija mora da izmeni Ustav u skladu s Prespanskim sporazumom s Grčkom o promeni imena u Republika Severna Makedonija.

Bučkovski smatra da ova odluka najbolje govori o principima vladavine prava u Makedoniji.

On veruje da će u nekom narednom periodu ovaj zakon o amnestiji zahtevati detaljniju analizu i mnogo rasprava pravnih stručnjaka, ali, kako kaže, ova vanredna situacija zahteva akcije u kojima se prave i greške, preneo je portalalb.mk.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Zakon o amnestiji će koštati Zaeva"

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2019

Bivši premijer MKD Vlado Bučkovski izjavio je da će njegov aktuelni kolega Zoran Zaev platiti visoku cenu zbog izmenjenog Zakona o amnestiji...Bučkovski je izjavio i da Zaev očito nema drugog izbora...Izmenjenim Zakonom o amnestiji omogućeno je da 15 učesnika nereda u Sobranju 27. aprila 2017,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.