Zakon o Agenciji pred Ustavnim sudom

Izvor: RTS, 25.Avg.2010, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o Agenciji pred Ustavnim sudom

Agencije za borbu protiv korupcije će početkom septembra dostaviti Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti izmena Zakona o Agenciji, kojim je funkcionerima omogućeno da obavljaju više funkcija.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije odlučio je da početkom septembra dostavi Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti izmena Zakona o Agenciji, kojim je funkcionerima omogućeno da obavljaju više funkcija.

Direktorka Agencije za borbu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << korupcije Zorana Marković potvrdila je za RTS da je sadržaj inicijative dogovoren, ali da se radi na uobličavanju, odnosno da se priprema uz pravnu argumentaciju.

Skupština Srbije usvojila je 28. jula izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije uz amandman po kome će svi odbornici, vojvođanski i republički poslanici, moći da obavljaju bilo koju drugu funkciju do kraja mandata.

Stav Agencije je da je to loše i protivustavno. Prvobitnom verzijom zakona, funkcioneri koji sede u više fotelja, morali su do 1. aprila da se odluče za jednu funkciju i o tome obaveste Agenciju.

Izmene zakona predviđaju da se odbornicima, republičkim i vojvođanskim poslanicima omogućava da obavljaju bilo koju drugu funkciju do kraja mandata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.