Zaključavajte vrata! Lopovi imaju novu foru

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaključavajte vrata! Lopovi imaju novu "foru"

Da li i vi, kao mnogi, ostavljate otključana vrata kad idete do trafike pored zgrade ili da bacite đubre ili "samo nešto da uzmete od komšinice"? To može da vas košta mnogo više nego što mislite, jer lopovi imaju novu, "finiju" taktiku provaljivanja. Nema obijanja vrata, samo lepo pritisnu kvaku, s nadom da neko nije zaključao vrata i, ako imaju sreće, eto ih unutra...

Jedne noći, malo posle ponoći, stanarka zgrade na Voždovcu Snežana S. čula je neobične zvukove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao da neko hoće da uđe u stan.

- Znate kako zaškripi kad pritisnete kvaku? Pomislila sam da mi se učinilo, ali sam onda opet čula isti zvuk. Otišla sam do ulaznih vrata i kroz "špijunku" videla da muškarac brzo silazi niz stepenice. Muž je pogledao kroz prozor i video ga kako istrčava iz zgrade. Tad sam osetila strah, jer gotovo svakodnevno ostavljam otključan stan dok sam kod komšinice u stanu pored mog - priča Snežana i dodaje da je "ponoćni posetilac" bio obučen u crno i sa kapuljačom na glavi.

Ne bismo da paranoišemo, ali sve nam se čini da nije hteo samo da poželi "laku noć" Snežani i njenom mužu...

Šta da su vrata bila otključana a ona sama? Onaj u crnom bi ušao unutra i ko zna šta bi se dogodilo. Ako je, npr. u pitanju narkoman (a takvih je mnogo širom grada), taj ne preza od nasilja, samo da uzme "neki dinar" za heroin. Em bi bila opljačkana em bi dobila batine i(li) još nešto gore.

Dakle, nema više onoga "neću da zaključavam, idem samo do komšije po kafu/trknuću do prodavnice, brzo ću". Sve i da se vraćate za minut i da neko ostaje u stanu, zaključajte vrata! Baš svaki put! Nemojte da vas mrzi. Nemojte da zbog nekoliko sekundi (koliko vam treba da obrnete ključ u bravi) u stanu zateknete neznanca, ostanete bez torbe koju ste okačili pored vrata, vaše dete dobije šamar...

Neuspela krađa: Lopovi probudili vlasnika kuće

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.