Zakazano novo suđenje Katarini Rebrači, evo i kada

Izvor: Mondo, 23.Jul.2019, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazano novo suđenje Katarini Rebrači, evo i kada

Početak ponovljenog suđenja Katarini Rebrači i njenim saradnicama povodom optužbi za zloupotrebu svedstava iz Fonda za prevenciju raka dojke, zakazan je za 24. oktobar pred Višim sudom u Beogradu.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Njima se suđenje ponavlja po odluci Apelacionog suda koji je naložio se otklone sve bitne povrede krivičnog postupka i nelogičnosti iz ukinute presude, kojom je Rebrača bila osuđena na dve godine i 10 meseci zatvora, a njene saradnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na po godinu dana zatvora.

Rebrača je optužena da je od 2. juna 2006. godine do 9. marta 2010. godine, u Beogradu, kao direktor Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", u koji su donatori uplaćivali sredstva neophodna za prevenciju raka dojke, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist više od 22.5 miliona dinara.

U tome su joj, prema optužbi, pomogle Mirjana Hristić iz Agencije "Mima art" i Sladana Mironija iz Agencije "Top image", kojima će se suđenje takođe ponoviti.

NOVO SUĐENJE: Ukinuta osuđujuća presuda Rebrači

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katarina Rebrača ponovo na sudu

Izvor: B92, 23.Jul.2019

Beograd -- Zakazan je početak ponovljenog suđenja Katarini Rebrači i njenim saradnicama povodom optužbi za zloupotrebu svedstava iz Fonda za prevenciju raka dojke...Suđenje je zakazano za 24. oktobar pred Višim sudom u Beogradu. Njima se suđenje ponavlja po odluci Apelacionog suda koji je naložio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.