Zakazana nova sednica Skupštine Grada, evo šta je na dnevnom redu

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 10:05

Zakazana nova sednica Skupštine Grada, evo šta je na dnevnom redu

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za sutra sednicu gradskog parlamenta.

Na sednici će se naći predlog raskidanja ugovora u oblasti sistema naplate karata i upravljanja vozilima gradskog saobraćajnog preduzeća.

"Na dnevnom redu sednice naći će se Predlog rešenja o davanju saglasnosti Sekretarijatu za javni prevoz da, zbog javnog interesa, jednostrano raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu", saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Pred odbornicima je i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kao i Predlog autentičnog tumačenja postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada Beograda, odnosno na kojima Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja.

Odbornici će se izjašnjavati i o Predlogu plana generalne regulacije za područje gradske opštine Palilula van obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, zatim o Predlogu izmena i dopuna Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe, te o Predlogu plana detaljne regulacije za izgradnju toplovoda radi povezivanja distributivnih toplovodnih područja TO "Cerak" i TO "Miljakovac".

Predloženo je i nekoliko tačaka kojima se dodeljuju novi nazivi ulica u Starom gradu i na Zvezdari. Predloženo je da deo Dalmatinske ulice, od Takovske do Džordža Vašingtona, promeni naziv u Ulicu Vladete Jerotića, kao i da se Gospićkoj ulici promeni naziv u Ulicu Ivana Stojanovića, jednog od najpoznatijih dubrovačkih Srba.

Na dnevnom redu je i Informacija o potrebi osnivanja društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje intermodalnim terminalom i logističkim centrom u Beogradu "Logistički centri Srbije".

Odbornici će raspravljati o izmeni i dopuni odluka o promeni osnivačkog akta JVP-a "Beogradvode" i JKP-a "Zelenilo – Beograd", Izveštaju o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, te o Izveštaju o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za 2022. godinu.

Na dnevnom redu sednice naći će se i Izveštaj o radu ombudsmana Grada Beograda, kao i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za prethodnu godinu, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sednica Skupštine grada Beograda u toku: Najbitnije odluke - naplata karata javnog prevoza i raskid ugovora sa Kentkartom

Izvor: 24sedam.rs, 13.Apr.2023, 08:23

Gradonačelnik Aleksandar Šapić rekao je odbornicima kako je očekivao da će brzo doći do rešenja sa Kentkartom, ali da se to nije desilo

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.