Zakatančeni demon

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakatančeni "demon"

Dvorci širom planete od vajkada golicaju ljudsku maštu. Meštane u njihovoj okolini uvek je zanimalo šta se sve odigravalo iza visokih bedema plemićkih zdanja i kako grofovi žive. Tako su najčešće nastajale legende o čudesima, intrigama pa čak i ubistvima koje su povezivali sa vlasničkom porodicom.

Mnogi zamkovi danas nisu zakatančeni, ali ima i onih koji i pored toga što su otvoreni za javnost u njih retko ko zalazi. Oni koji se usude da kroče u "uklete" zamkove svoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iskustva dele na forumima.

Ljubitelji mističnog žele da za života posete slavni škotski dvorac Glamis. Njegovi temelji su postavljeni još u 14. veku, pa ga okružuju mnogobrojne legende. Danas je u potpunosti rekonstruisan. Smatra se jednim od najukletijih dvoraca u ovom kraju sveta. Najpoznatija priča koja može da se pročita na internetu kaže da u dvorcu postoji specijalna skrivena soba koja krije užasnu tajnu.

Navodno je sin grofa koji je kupio ovo zdanje rođen sa velikim deformitetima. Porodica ga je zaključala u tajnu odaju, odakle je samo noću smeo da izlazi i prošeta bedemima. U očima okolnih meštana mladi grof je izgledao poput demona, a verovali su da je živeo stotinama godina.

Tajna šta se nalazi u skrivenoj prostoriji Glamisa navodno je prenošena svakom nasledniku tačno na njegov 21. rođendan. Mnogi su probali da pronađu ovu sobu, neki su čak brojali prozore i shvatili da dvorac ima više stakala spolja nego što mogu da se izbroje unutra, ali misterija nikad nije razotkrivena.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.