Zajedno zbog Beograda?!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedno zbog Beograda?!

Ako na izbore u Beogradu mogu zajedno Vuk Jeremić i Saša Janković zašto ne bi mogli Saša Radulović i Boško Obradović, komentariše za "Vesti" Zoran Panović iz istraživačko-izdavačkog centra Demostat.

On tumači kako i lideri dva pokreta, Dosta je bilo i Dveri, imaju pravo na svoju varijantu koja zbog fizionomije partija može delovati ekstravagantnije. Dodaje i da niko ne može da im zabrani da se javnosti predstave kao treći pravac na političkoj sceni.

Vest >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da će ta dva ideološki različita pokreta zajedno u trku za Beograd, kao bomba je eksplodirala na srpskoj političkoj sceni, a Radulović i Obradović su je obrazložili sloganom "Da ovi odu, a da se oni ne vrate". Kao tačku spoja, pridodali su i pitanje Kosmeta. Radulović je, ne sporeći razlike, primetio i da je bitka za prestonicu specifična.

- U Beogradu se ne rešavaju spoljnopolitička i ideološka pitanja, već komunalna i ona koja se tiču korupcije i partokratije - rekao je on navodeći da će to, između ostalog, biti borba protiv tajnih ugovora za fontane, jarbole, novogodišnju rasvetu, BusPlus, Most na Adi...

Boško Obradović se osvrnuo na zajednički stav po pitanju KiM.

- Protivimo se lažnom unutrašnjem dijalogu i ideji Aleksandra Vučića da ove godine potpiše priznanje nezavisnosti Kosova i da menja Ustav da bi izbacio preambulu o KiM kao sastavnom delu Srbije - kaže Obradović.

Ovo je, kako je rekao, koalicija "stop lopovima" i jedina prava opozicija u Beogradu, odnosno nova i poštena ponuda svim opozicionim biračima koji su protiv aktuelne vlasti, a ne žele povratak na staro.

Hipotetički gledano bilo bi, prema rečima Zorana Panovića, zanimljivo iskustvo videti nekog ko nikada nije bio vlast, kako će upravljati. Kada je reč o šansama da dobiju zavidan glas građana, Panović kaže da su one dobre ako ih Beograđani vide onako kako su na izborima za predsednika države doživeli Ljubišu Preletačevića Belog, koji je bio novo lice.

- Lideri Dveri i DJB su jedini predsednici poslaničkih grupa opozicije u Skupštini, isključeni sa zasedanja, jer smetaju aktuelnoj vlasti. To je bio jasan signal da naše organizacije koje nisu bile na vlasti imaju prostor za saradnju i izgradnju trećeg političkog pola. Politička pozicija je jasna, protiv režima smo, ali ne želimo ni povratak na bivši. Alternativa smo i sadašnjoj i prethodnoj vlasti - pojasnio je Obradović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.