Zajedničko taktičko uvežbavanje RV i PVO Nebeski štit 2022

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 23:17

Zajedničko taktičko uvežbavanje RV i PVO Nebeski štit 2022

Na poligonima za obuku, u rejonima mirnodopskih lokacija i u vazdušnom prostoru Srbije ove nedelje se realizuje zajedničko taktičko uvežbavanje Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane pod nazivom "Nebeski štit 2022".

Uvežbavanje se realizuje s ciljem provere osposobljenosti komande i jedinica ovog vida Vojske Srbije za izvođenje vazduhoplovne podrške, protivvazduhoplovnih dejstava, vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje i traganje i spasavanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Tokom višednevnih vežbovnih aktivnosti, dejstva u skladu sa svojom namenom uvežbavaju avijacijske i artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva, uz podršku jedinica veze i vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja.

Zajedničko taktičko uvežbavanje predstavlja najsloženiji vid obuke rodova i službi u Ratnom vazduhoplovstvu i PVO i zahteva preciznu koordinaciju svih aktivnosti. Ostvareni rezultati potvrđuju visok nivo sadejstva i obučenosti jedinica za realizaciju borbenih zadataka, kao i da su savremena borbena sredstva koja su odnedavno u naoružanju Vojske Srbije u potpunosti integrisana u jedinstveni sistem, koji obezbeđuje slojevitu, pouzdanu i efikasnu zaštitu vazdušnog prostora Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.