Zajedničkim radom do lepšeg izgleda

Izvor: RTS, 19.Maj.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedničkim radom do lepšeg izgleda

Selo Kačarevo kod Pančeva poznato je po veštačkom jezeru koje su meštani napravili na mestu stare deponije. Da bi letnju sezonu spremno dočekali Kačarevci su se ponovo okupili da bi očistili i uredili ovaj deo svog sela.
Meštani Kačareva ponosno ističu da su veoma složni i vredni i da su zahvaljujući svom radu uspeli od  sela da naprave lepo mesto za život. Osveženje na veštačkom jezeru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom letnje sezone pored Kačarevaca potraže i brojni gosti iz drugih gradova.

Đurica Milorad kaže da mu je to izuzetno drago, jer su Kačarevci poznati kao gostoljubivi domaćini.
"Ovo je naš dragulj, jer smo stvorili sebi i za naše goste mesto za lep odmor. Mi nemamo reku ni prirodno jezero i zato smo morali nešto da uradimo da bi i mi imali svoj kutak za kupanje tokom vrelih letnjih dana", kaže Đurica.
Kačarevci su se još jednom udružili da bi izbetonirali deo dna veštačkog jezera, da bi promenili kompletnu foliju i da bi očistili i uredili obalu, jer punjenje jezera počeće za dve nedelje.
Branko Bokun, predsednik Mesne zajednice Kačarevo obećava da će sve biti spremno za letnju sezonu.
"Organizovali smo se sami i kao što vidite svi su uključeni u posao, bez obzira na godine. Imamo i penzionere, ali i đake i svi žele da pomognu da bi naše selo izgledalo lepše i ta naša organizovanost i solidarnost je i najveća snaga Kačareva", kaže Bokun.
Za osmišljavanje kulturnog programa i zabavu na jezeru zadužena je Marija Jević, direktorka Doma kulture.
"Već tri godine ovde organizujemo festival igre. Cilj je da gostima uz odmor gostima ponudimo i zanimljive kulturne sadržaje. Do sad smo na festivalu predstavljali kulturnu tradiciju naroda iz Azije, a ove godine predstavićemo tradicionalne igre iz Rusije", kaže Marija Jević.
Letnja sezona u Kačarevu počinje 15. juna i ovde obećavaju da će do tad sve biti spremno da se dočekaju prvi gosti.
rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.