Izvor: B92, 27.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednički tim o Zvorniku

Beograd -- U Beogradu potpisan sporazum o formiranju zajedničkog tima Srbije i BiH za istraživanje ratnih zločina na teritoriji Zvornika 1992.

Sporazum su potpisali glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Adnan Gulamović i predsednik Okružnog suda i Veća za ratne zločine Siniša Važić.

"Taj zajednički istražni tim će sačinjavati istražni sudija i tužilac iz Republike Srbije i tužilac iz Kantonalnog tužilštva Tuzle Republike BiH. Njihov je zadatak da otkriju počinioce, prikupe dokaze i kasnije omoguće Tužilaštvu za ratne zločine u Srbiji da, ukoliko se prikupe relevantni dokazi, pokrenu i nastave postupak", rekao je Važić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.