Zajedničke odluke školskih kolektiva i roditelja o organizaciji nastave za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020, 16:43

Zajedničke odluke školskih kolektiva i roditelja o organizaciji nastave za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

Zbog pitanja roditelja učenika koji pohađaju škole za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poslalo je danas dodatno uputstvo ovim školama o koracima koje treba preduzeti prilikom odlučivanja o tome da li će se organizovati neposredna nastava ili nastava na daljinu.

Po saopštenju Republičkog Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, nakon Zajedničke odluke školskih kolektiva i roditelja o organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastave za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom javilo se sa dodatnim uputstvom.

U uputstvu se navodi da ove škole treba da imaju obavezne konsultacije sa Savetom roditelja, pre nego što donesu odluku o obliku nastave, kao i da su u obavezi da pribave epidemiološku procenu od nadležnog zavoda za javno zdravlje.

Isto uputstvo poslato i muzičkim i baletskim školama zbog njihovih specifičnosti, u pogledu programa, načina rada i broja učenika u ovim školama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.