Zajednička vežba: PVO Bugarske, Srbije i SAD na obali Crnog mora

Izvor: B92, 04.Jun.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička vežba: PVO Bugarske, Srbije i SAD na obali Crnog mora

Sofija -- Bugarski list "Trud" objavio je najavu zajedničke vežbe Bugarske, Srbije i Sjedinjenih Američkih Država na bugarskoj obali Crnog mora.

"Trud" navodi da će jedinice protivvazdušne odbrane (PVO) vojske Bugarske zajedno sa jedinicima PVO oružanih snaga Srbije i SAD od 10. do 14. juna na poligonu "Šabla" na bugarskoj obali Crnog mora izvesti bojeva gađanja.

Navodi se da u vežbi učestvuju sistemi PVO "Neva", "Kub" i S-300.

Bugarski dnevnik navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će u vežbi "Šabla 2019" na istoimenom poligonu učestvovati 250. brigada PVO Vojske Srbije i pripadnici američkih snaga u Evropi.

Za rukovodioca bojevih gađanja imenovan je komandant baze bugarski pukovnik Valerij Cenov.

Navodi se da će zbog vežbe na četiri dana biti uvedena zabrana preleta nad oblašću od primorskog sela Durankulak do malog rta Kaliakra u severnom delu bugarske obale Crnog mora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.