Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske: Vučić dočekao Orbana i mađarsku delegaciju

Izvor: Blic, 01.Jul.2014, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske: Vučić dočekao Orbana i mađarsku delegaciju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas u Palati Srbija uz najviše državne i vojne počasti premijera Mađarske Viktora Orbana, koji predvodi delegaciju vlade te zemlje.

Vlade Srbije i Mađarske održaće zajedničku sednicu, potpisati više sporazuma iz oblasti saobraćaja, zaštite životne sredine i bezbednosti, a prethodiće im susret tet-a-tet premijera dve zemlje.

Pročitajte još Nikolić: Prijateljski odnosi Mađarske i Srbije
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Predviđeni su sastanci šefova diplomatije Ivice Dačića i Tibora Navračiča, zatim ministara unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i Šandora Pintera, kao i sastanak ministara odbrane Bratislava Gašića i Čabe Hendea.

Sastanke će još imati ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i ministar za nacionalni razvoj Madjarske Mikloš Šestak, zatim srpska ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković i državni sekretar madjarskog ministarstva poljoprivrede Ištvan Nađ, kao i ministar kulture Ivan Tasovac i državna sekretarka za kulturnu diplomatiju mađarskog Ministarstva za spoljne poslove i trgovinu Monika Balatoni.

Posle sednice, predviđeno je da ministri Mihajlović i Šestak potpišu Sporazum dve vlade o drumskom prevozu putnika i stvari.

Bogosavljević-Bošković i Nađ potpisaće Sporazum dve vlade o pravnom statusu Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu, dok će ministri Stefanović i Pinter potpisati Protokol dva ministarstva unutrašnjih poslova o osnivanju i funkcionisanju zajedničkog kontakt centra za saradnju policija.

Konferencija za novinare dva premijera predviđena je nakon zajedničke sednice, u 13.40 sati.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić dočekao Orbana i mađarsku delegaciju

Izvor: Akter, 01.Jul.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas u Palati Srbija uz najviše državne i vojne počasti premijera Mađarske Viktora Orbana

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.