Zahvaljujući vama, bolje sam

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2016, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahvaljujući vama, bolje sam

Novčani dar od ukupno 150 evra, koji je dobročinitelj Ljubiša Stevanović iz Nojminstera u Nemačkoj namenio za troje štićenika Humanitarnog mosta, stigao je svima kojima je namenjen, zaključno sa poslednjim uručenjem, 13-godišnjem Vukašinu Spasiću iz Nove Brezovice.

Dečaku obolelom od dijabetesa, koji četiri puta dnevno prima insulin. Svestan svoje bolesti, hrabro se nosi sa njom, a u tome mu svesrdno pomažu otac Milan, majka Violeta, braća, 17-godišnji Nikola i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 15-godišnji Nenad, kao i baka Rajna (84).

- Sada mi je bolje. Vodim računa o svemu, a posebno o ishrani. Zahvalan sam svima koji mi pomažu da lakše prebrodim probleme sa dijabetesom. Svaka pomoć za mene je dragocena, a mojim dobrotvorima poput tog dobrog čoveka iz Nemačke, neka Bog stostruko vrati, neka ih čuva i pazi - poručuje Vukašin koji je završio sedmi razred osnovne u školi u centralnom selu Bareliću.

Njegova porodica se svakodnevno muči na planini, u skrajnutom zaseoku Reka, ali gledaju da sve što je moguće daju za lečenje njihovog Vuleta. Za nabavku hrane, odeće, obuću... Ne zamaraju ga poslovima. On je mezimac svih u kući.

- Stariji sinovi, Nikola i Nenad, svesni su naše situacije. Živimo od nadnica, branja pečuraka i šumskih plodova. Zato kad nisu u Tehničkoj školi u Vranju, rade i pomažu mi. Okopavaju voćnjake drugim ljudima, a trenutno beru majčinu dušicu i pečurke kad se pojave. Prodaju na otkup i donose novac kući. Za sve nas ima mnogo posla i mora da se radi kako bismo opstali. Druge nema - ističe Vukašinov otac Milan, zahvalan svim dobrim ljudima koji su mislili na njegovog sina.

Pored Vukašina Spasića, po još 50 evra Ljubiše Stevanovića iz Nojminstera, dobili su Despot Stefan iz Bajine Bašte, na čemu se njegova majka Sofija od srca se zahvalila, kao i Doris Bošnjaković iz Užica, čija se samohrana majka Slavica takođe zahvalila i poručila da skuplja pare za lift.

Rastajemo se sa njim i Vukašinom, koji polako izrasta u pravog momka. Osmehom i nekom milom zvezdom iz njegovih očiju pozdravlja sve uz jednu rečenicu, dovoljno veliku i iskrenu: "Hvala svima što mi pomažu!"

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Kapa dole" svima koji su nam pomogli

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2016, 12:00

Tokom protekle nedelje zabeležili smo nekoliko uručenja vredne donacije od ukupno 7.000 evra plemenitog Boška Vukića iz Filingena, koje je namenio za više štićenika Humanitarnog mosta i HO "Majka devet Jugovića", a danas još jedno...Reč je o delu od 500 evra koje je namenio za troje siročadi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.