Zahuktava se NOVA TRKA u naoružavanju! SAD testirale dosad ZABRANJENU RAKETU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahuktava se NOVA TRKA u naoružavanju! SAD testirale dosad ZABRANJENU RAKETU (VIDEO)

Pentagon potvrdio informaciju

Pentagon je objavio da su američke snage izvršile probu krstarećih raketa sa zemlje dometa 500 kilometara.

Ovo oružje bilo je zabranjeno sporazumom sa Rusima koji su prošlog meseca Amerikanci odbacili.

JUST IN: Pentagon has announced that it has tested a ground based cruise missile that went over 500 KM - that is, a weapon that had been banned under the INF treaty. Data from test will be used to inform future weapon development. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pic.twitter.com/18nIdSkJe5

— Aaron Mehta (@AaronMehta) August 19, 2019

- Rakete su ispaljene 18. avgusta sa ostrva Sveti Nikolas u Kaliforniji i uspešno pogodile cilj udaljen 500 kilometara - saopštilo je američko ministarstvo odbrane.

Ovim je Sporazum o raketama kratkog i srednjeg dometa i zvanično pao u vodu, iako je pomogao smanjenju tenzija tadašnjeg SSSR-a i Amerike od kada je potpisan 1978. godine.

Dejstvo Sporazuma o likvidaciji raketa prestalo je 2. avgusta. Sporazumom su bile zabranjene rakete dometa od 500 do 5.500 kilometara.

Početkom ove godine Vašington je saopštio da istupa iz tog Sporazuma, optuživši Rusiju da ga narušava. Moskva je odbacila sve optužbe, a početkom jula predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je Zakon o obustavljanju Sporazuma.

Pogledajte rezultate

ŠPIJUNSKO BLAGO: Američka vojska razvila dronove veličine INSEKTA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.