Zahtevi za 450 miliona evra kredita

Izvor: RTS, 01.Apr.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtevi za 450 miliona evra kredita

Banke koje odobravaju kredite sa subvencionisanim kamatama odobrile su 127,5 miliona evra kredita, a primile kreditne zahteve u vrednosti od oko 447 miliona evra. Najviše zahteva podneto za dobijanje kredita za likvidnost.

Banke koje odobravaju kredite sa subvencionisanim kamatama, u okviru programa mera Vlade Srbije za ublažavanje efekata svetske ekonomske krize, odobrile su 127,5 miliona evra kredita, a primile kreditne zahteve u vrednosti od oko 447 miliona evra, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Najviše zahteva odnosi se na dobijanje kredita za likvidnost - u iznosu od oko 418 miliona evra, za investicione kredite podneto je zahteva u vrednosti od oko 19 miliona evra i oko 10 miliona evra za potrošačke kredite.

Prema podacima banaka, realizovano je ukupno 127,5 miliona evra kredita i to 119 miliona kredita za likvidnost i oko 8,5 miliona potrošačkih kredita.

Najveći iznos kredita odobrila je "Banka Inteza" - oko 71 milion evra i "Komercijalna banka" - oko 20 miliona evra kredita, zatim "Pro Kredit", "Hipo Alpe-Adria-Bank", "Sosiete Ženeral", "Srpska banka", "Erste Bank", "Privredna banka Beograd", "Vojvođanska banka", "Unikredit banka", "Čačanska banka", "Rajfajzen banka", "Findomestik" i "KBC banka".

Za kupovinu automobila odobreno je 885 kredita u iznosu od oko šest miliona evra, a za kupovinu ostalih potrošnih dobara domaće proizvodnje odobreno je 1.582 kredita u vrednosti od oko 2,5 miliona evra.

Ministarstvo ekonomije zadovoljno je interesovanjem za kreditima sa subvencionisanim kamatama.

Međutim, imajući u vidu da postoje razlike u brzini odobravanja i realizaciji kredita kod pojedinih banaka, Ministarstvo predlaže građanima i privrednicima da podnesu zahtev drugim bankama, ukoliko dugo čekaju na realizaciju svojih kreditnih zahteva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.