Zahtev za povećanjem cene gasa

Izvor: RTS, 07.Apr.2011, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za povećanjem cene gasa

Zbog dugovanja građana i privrede prema preduzeću "Srbijagas", direktor tog preduzeća Dušan Bajatović zatražiće od Vlade povećanje cene gasa.

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović istakao je da će u narednih nekoliko dana zatražiti povećanje cene gasa i to najverovatnije 20 odsto za domaćinstva i 15 odsto za preduzeća.

Bajatović je novinarima posle sastanaka Udruženja "Poslodavac" rekao da su dugovanja za neplaćeni gas dostigla 680 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << evra i da se gas u Srbiji plaća sa zakašnjenjem od 300 dana, što je "neodrživo".

Generalni direktor "Srbijagasa" je napomenuo da su dugovanja tog preduzeća zbog toga, samo po osnovu kursnih razlika, oko 170 miliona evra.

Bajatović je istakao da su počeli pregovori sa Prvom preduzetničkom bankom iz Bugarske o prodaji udela Srbijagasa u Staklari iz Paraćina.

"Srbijagas" bi na osnovu te prodaje trebalo da dobije oko 35 miliona evra, rekao je Bajatović.

Kada je reč o Petrohemiji, Bajatović je naglasio da ta kompanija ima velike dugove, prvenstveno prema "Srbijagasu", "Naftnoj industriji Srbije" i državi, te da rešenje treba tražiti u tom trouglu.

Azotara, koja je takođe prešla u vlasništvo "Srbijagasa" na osnovu dugova, u procesu je restrukturiranja i ima oko 130 do 140 miliona evra starog duga, zaključio je Bajatović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.