Zaharova se obrušila na nemačkog kancelara: Ne možete se smejati patnji ljudi

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 23:32

Zaharova se "obrušila" na nemačkog kancelara: "Ne možete se smejati patnji ljudi"

Najveća greška nemačkog kancelara Olafa Šolca je to što je navodno ismevao genocid nad stanovnicima Donbasa tokom Minhenske bezbednosne konferencije 2022.

To je izjavila portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Ako je Šolc napravio neku grešku u životu, onda je ova (navodno ruganje genocidu nad stanovnicima Donbasa) najveća. Njegova greška nije što ne veruje, on razmišlja drugačije. Svako je slobodan da ima sopstvene stavove. Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne možete se smejati patnji ljudi koji iz godine u godinu gube svoje najmilije, smejati se ljudima koji su molili, uključujući i Zapad, da im pomognu da reše ovu najtežu situaciju", rekla je Zaharova.

Ona tvrdi da će Šolc ući u istoriju ne samo u svojoj zemlji, već i širom sveta kao ličnost koja se "smejala patnji ljudi".

Odgovarajući na pitanje novinara šta Zapad treba da uradi da povrati poverenje Rusije, Zaharova je napomenula da Zapad treba da prestane da "naduvava" krizu u Ukrajini.

"Sada Zapad mora nekako da dokaže svoju "kreditnu sposobnost" u svakom smislu te reči: i u političkom i u pravnom smislu. Sada im je glavni zadatak da se nekako rehabilituju pred svetskom zajednicom za laži i falsifikate koje su počinjeni u novijoj istoriji, uključujući i u kontekstu Ukrajine. Niko im ne veruje", tvrdi ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RT: Moskva imenovala najveću grešku nemačkog kancelara

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2023, 18:05

 . Nemački kancelar Olaf Šolc će pasti osramoćen jer je osvetljavao stradanje civila u Donbasu od strane ukrajinskih trupa, izjavila je u petak portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.. Ona se osvrnula na komentare iz februara 2022, kada je Šolc insistirao da je tvrdnja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.